שילוב הוידאו בפעילות האקדמית ובהפקה של קורסים מתוקשבים

יום העיון עסק בנושא שילוב הוידאו בפעילות האקדמית ובהפקה של קורסים מתוקשבים.

מהלך היום:

• סקירת פעילות מיט"ל וכיווני פעולה/ חשיבה עתידיים ע"י אלי שמואלי מנהל מיט"ל.
  • הצגת מצב הוידאו בקמפוסים: תוצאות סקר הוידאו ע"י נדב קבלרצ'יק.
  • הצגת כלים לפתרונות טכנולוגיים בתחום הוידאו ע"י החברות הבאות (המצגות זמינות בסביבת המוודל של מיט"ל):
    • Kaltura – ע"י ד"ר מיכל צור.
    • Panopto – ע"י זוהר פרנקל.
    • Cincopa– ע"י אורן שמולביץ'.
    • OpenApp– ע"י ידידיה קליין. הרכיב יהיה זמין בקרוב בסביבת המוודל של מיט"ל [הודעה בנושא תצא בהמשך].
  • שילוב הוידאו במוסדות:
    • הצגת הפעילות באוניברסיטת חיפה ע"י שי שפילר (המצגת זמינה בסביבת המוודל של מיט"ל).
    • הצגת הפעילות באוניברסיטה הפתוחה ע"י אמיר וינר.
  • דיון פורום המשתתפים – "הוידאו לאן?" להלן עיקרי הדברים:
    • הועלתה הסוגיה: "אתגר ה-6 דקות" – האם תכני וידאו הינם הפיתרון המתאים ללומד ה"מאבד עניין" לאחר 6 דקות?
    • הועלתה בעיית איחסון החומרים המוקלטים – למוסדות אין די שטח איחסון לארכיון החומרים שצולמו.
    • המוסדות נשאלו בנוגע לכיוונים אליהם נוטים בתחום הוידאו:
      • האוניברסיטה הפתוחה: שמים דגש על הנגשה ותרגום [Speech to text, קוראי מסך וכד']. שימוש בVOD.
      • האוניברסיטה העברית: לקראת סיום חוזה עם החברה הנוכחית ובוחנים אפשרויות עתידיות. המדיניות במוסד: "לצלם כמה שיותר".
    • נאמר כי בבחינת החברות איתם תתבצע התקשרות, המענה שהכלים נותנים לנושא הנגישות הינו חשוב והכרחי.
    • עלה הצורך לשיתוף החומרים בין המוסדות.
    • צויין כי השנה כנס מיט"ל יעסוק גם בנושאים שהועלו. המשתתפים נתבקשו להמליץ על הכנס גם לבעלי תפקידים במוסדות, אשר להם אין קשר ישיר לפעילות הטכנולוגית, אך יוכלו להפיק ממנו תובנות רבות (לדוגמא – מרצים). לאתר הכנס לחצו כאן.

בנוסף, ביום העיון הוצגו תוצאות סקר בנושא הוידאו שבו השתתפו חלק מהמוסדות החברים. באם ידוע לך כי טרם מולא השאלון ע"י מוסדך, אנא בצע זאת בקישור זה.

כפי שצויין בתחילת המפגש, מיט"ל שמה דגש על הקשר עם הקהילה, יום עיון זה הוא דוגמא טובה לכך משום שהובא כמענה לצורך שעלה מהשטח. מיט"ל שואפת ליצר רצף פעילויות וסדנאות בתחומים עניין שונים, אי לכך, בנוסף לנגיעה לעולם הוידאו בכנס מיט"ל, יתקיים יום עיון נוסף בנושא.

נשמח אם תחוו דעתכם על יום העיון בסקר המצורף: קישור