סדנה:משחוק בהשכלה הגבוהה

בעשורים האחרונים אנו עדים לעליה מתונה בשימוש במשחוק (gamification) בהשכלה הגבוהה. עם זאת, בעיקר בתקופה האחרונה, קיים צורך בהתאמת המשחוק למשימות וצרכי ההוראה. הסדנה תתמקד בהסבר טכניקות משחוק שונות, ושימוש יעיל בהן, מנקודת מבט תאורטית, בהקשר של קוגניציה ומוטיבציה. כמו כן, הסדנה תכלול פעילויות קבוצתיות להנגשת השימוש במשחוק  בהוראה הגבוהה.

מרצה: נעמי אונקלוס-שפיגל- חברת סגל במחלקה להנדסת תוכנה, המכללה האקדמית אורט בראודה. דוקטורנטית בחוג למערכות מידע, אוניברסיטת חיפה. בוגרת בהצטיינות תואר כפול בהנדסת מערכות מידע והוראת מדעי המחשב, טכניון. בוגרת בהצטיינות יתרה תואר שני בחוג למערכות מידע, אוניברסיטת חיפה.

זהו אירוע המשך ליום העיון שקיימנו בנושא: https://meital.iucc.ac.il/events/gamification הסדנה פתוחה לכל, מומלץ לצפות בהקלטות מיום העיון לפני הסדנה, ובפרט בחלק שעסק במישחוק:

הסרטון הבא מתאר יישום של שיטת ACE שפותחה לצורך שילוב משחוק בתחום התוכנה. השיטה יושמה במספר סדנאות בקרב סטודנטים בשנים מתקדמות בתחום התוכנה.
במסגרת השיטה, הסטודנטים עובדים בקבוצות על מנת להגדיר את קהל היעד של האפליקציה אשר הם מפתחים. הם מבצעים סיעור מוחות כדי להחליט על שילוב מכניזמים של משחוק באפליקציה, ולבסוף בונים אב טיפוס-נייר להמחשת המשחוק.
הסטודנטים התבקשו לבצע רפלקציה בסיום הסדנה.המשוב על הסדנה היה חיובי ביותר, בעיקר בהקשר למוטיבציה של הסטודנטים במהלך המשימה וכן להגדלת איכות התוצר.

להרשמה: